مواظب باشید خواب به خواب نروید!
نوشته شده توسط : nahal

اگر شما هم از آن دسته آدم هایی هستید که فکر می کنید بهترین راه برای حل مشکل بی خوابی مصرف تنها یک یا دو عدد قرص خواب آور است بهتر است بدانید که بر اساس یافته محققان همین میزان از قرص های خواب آور نیز ممکن است شما را به خواب ابدی فرو ببرد.
به گزارش گروه خواندنی های مشرق، اگر تا به حال فكر می‌كردید مصرف گاه به گاه داروهای خواب‌آور ضرری ندارد، وقت آن رسیده كمی بیشتر فكر كنید. خصوصا كه نرخ فوت در افرادی كه حتی یك تا 18 قرص خواب‌آور طی سال مصرف می‌كنند نسبت به آنهایی كه اصلا از این‌گونه داروها مصرف ندارند، به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد.

بر اساس آزمایشی كه بر روی 34هزار نفر در آمریكا انجام گرفت، مشخص شد که استعمال قرص‌های خواب‌آور تجویزشده با افزایش چهاربرابری خطر مرگ افراد در ارتباط است. خطر مرگ در این موارد به وضعیت سلامتی زمینه‌ای فرد ارتباطی نداشت و با تعداد مصرف سالانه قرص‌ها افزایش می‌یافت.

این واقعیات تكان‌دهنده جدید نیستند. تا به حال پژوهش‌های بسیاری انجام گرفته كه همگی دال بر ارتباط استعمال قرص‌های خواب‌آور و مرگ ناگهانی بوده است و هنوز این‌گونه داروها در سراسر جهان به صورت گسترده تجویز می‌شوند.

با انجام آزمایشی روی بیش از 14هزار نفر طی سال‌های 1994 تا 2007، مشخص شد كه استعمال قرص‌های خواب‌آور نسخه شده و آرام‌بخش‌های ضعیف افزایش سه‌درصدی خطر مرگ زودرس را به همراه دارند. با در نظر گرفتن تركیب عواملی مانند سن، جنس، شیوه زندگی و وضعیت سلامت زمینه‌ای فرد نظیر افسردگی، نرخ فوت بیشتر افزایش می‌یابد.

همچنین مصرف قرص‌های خواب‌آور تجویزشده با مشكلات روحی- روانی متعددی مانند تفكرات، برنامه‌ریزی و حتی اقدام به خودكشی نیز مربوط است. گرچه علت افزایش این‌گونه تظاهرات روانی نامعلوم است، باز هم بسیار نگران‌كننده است.



هشدار در مورد بنزودیازپین‌ها


دسته‌ای از داروهای خواب‌آور به نام بنزو‌دیازپین‌ها، كه طرفداران یا به عبارتی معتادان به آن، آن را بنزو می‌نامند، به صورت گسترده‌ای تجویز می شود. این‌گونه داروها با سركوب برخی از عملكردهای مغزی كیفیت خواب را بهبود می‌بخشد. در عین حال كه مصرف این دارو به واقع كیفیت خواب را بهتر می‌كند، می‌تواند عملكرد مغزی و ماهیچه‌ای بدن را بیش از میزان لزوم برای خواب راحت، از جمله در طول روز كم كند. این حالت خطر سوانح را در طول روز افزایش می‌دهد و در طول خواب شبانه نیز ممكن است باعث افت مرگبار سرعت تنفس شود.

بنزو‌دیازپین‌ها در عین حال عوارض جانبی زیادی در مقایسه با سایر آرام‌بخش‌ها و دارونماها دارند. اما حتی آرام‌بخش‌های غیربنزو‌دیازپینی (از جمله زولپیدم) و داروهای ضدافسردگی (كه گاهی برای بهبود خواب هم تجویز می‌شوند) نیز می‌توانند مضر باشند. در حقیقت بخشی از افزایش خطر مرگ در بررسی‌های صورت‌گرفته را می‌توان با افزایش بروز سرطان توضیح داد. بر این اساس، افرادی كه از قرص‌های خواب‌آور تجویزی استفاده می‌كنند در مقایسه با دیگران، شانس بیشتری برای ابتلا به برخی انواع سرطان دارند و این میزان در آن دسته افراد كه بیش از 120 قرص در سال مصرف می‌كنند 35درصد افزایش می‌یابد.



اما به جای مصرف خواب‌آورها چه می‌توان كرد؟


هم بی‌خوابی مضر است و هم خواب‌آورها زیان‌بار. در ابتدا بهتر است علت اختلالات خواب خود را با یادداشت‌برداری روزانه از عادت‌های خواب خود مشخص كنید. شاید تنها حذف كافیین از ساعت پنج بعدازظهر به بعد درمان بی‌خوابی شما باشد.

درمان‌های طبیعی نیز بسیار سودمند است. به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده مكمل‌های حاوی ملاتونین موجب بهبود كیفیت خواب می‌شوند؛ ملاتونین هورمون خواب طبیعی بدن است. برخی گیاهان مانند سنبل‌الطیب و گل ساعتی نیز برای درمان بی‌خوابی به كار می‌روند. در صورتی كه مشكل همچنان باقی ماند، بد نیست با پزشك خود قراری بگذارید تا شرایط پزشكی زمینه‌ای در صورت وجود شناسایی شود. در صورت لزوم تجویز دارو، از پزشك بخواهید تا جایی كه ممكن است از پایین‌ترین دوز موثر در كوتاه‌ترین دوره درمانی استفاده كند و یادتان نرود كه برای بررسی عوارض جانبی بالقوه زود به زود چك‌آپ شوید.





:: بازدید از این مطلب : 664
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: